Luxusné hrušky na víne (aj pre abstinentov)

Ideálny jesenný dezert pre všetkých labužníkov. Len si to predstavte:

Vôňa vína rozvoniava po celom dome a mieša sa so sladkou vôňou hrušiek. Prídu  si na svoje aj tí, čo vínu neholdujú, pretože alkohol sa odparí a zostane len to najlepšie. Z vína aj hrušiek. Obohatené lahodnou chuťou tvarohového krému.

Keďže máme stromy plné hrušiek, poďme na to!

Nech môžu blahom chrochtať nielen čuchové, ale aj chuťové bunky.

 

Ingrediencie:

  • 0,6 l červeného vína
  • 0,4 l vody
  • 4 hrušky
  • cca 7 klinčekov
  • 1 škorica celá
  • 50g kryštáľový cukor
  • 1 vanilínový cukor
  • šťavu z 1/2 citróna
  • 1PL kukuričný škrob

Krém:

  • 125g mascarpone
  • 125g tvaroh jemný
  • orechy (môžu a nemusia byť)

 

Postup na túto fajnotu:

  1. 0,5l vína s vodou vlejeme do hrnca a dáme variť.
  2. Pridáme klinčeky a škoricu.
  3. Hrušky ošúpeme, ale stopky im necháme.
  4. Hrušky vložíme do hrnca s vínom a necháme variť cca 30 minút.
  5. Mascarpone, tvaroh a vanilínový cukor vymiešame.
  6. Orechy nasekáme na drobno a pridáme do krému.
  7. Krém odložíme do chladničky, kým sa nám uvaria hrušky.
  8. Uvarené hrušky vyberieme a necháme vychladnúť.
  9. Do zvyšného vína pridáme kryštáľový cukor, šťavu z citróna a gustin. Necháme prevrieť a odstavíme z plameňa.
  10. Hotovo, môžeme servírovať:

Na tanier dáme najprv vínovú omáčku, na ňu položíme hrušku a k tomu pridáme krém z chladničky.

Dobrú chuť 🙂

Už len vyložiť nôžky a vychutnávať tento skvelý dezert.

Tú nádhernú jesennú vôňu máte ako bonus 🙂

 

S láskou

Tea

…………….

Tento recept nájdete aj v Škole hrou pre dospelákov – online projekte mojej maminy, kde učí dospelákov veci, ktoré nás v škole nenaučili.

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *