Bezlepková mandľová roláda

Čoraz častejšie sa stretávam s ľudmi, ktorý buď nechcú alebo nemôžu lepok.

Táto bezlepková roláda je rýchly, bezlepkový a chutný dezert.

Je nenáročná na suroviny.

Recept bol taký malý hókus pókus čo z toho bude a vydaril sa 🙂

Ingrediencie:

  • 5 vajíčok
  • 90 g trstinového cukru (môže byť aj normálny krystáľový)
  • 120 g mandľovej múky (pomleté mandle)
  • 1 čl sódy bikarbóny (nie kopcovitá)

Náplň:

  • 200 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 100g horkej čoko 74 %
  • maliny

Náplň si môžete zvoliť inú, ale táto nám veľmi chutila,

kombinácia čokoláda s malinami je výborná.


Postup:

  • Žĺtky oddelíme od bielkov.
  • Bielka s cukrom vyšľaháme dotuha.
  • K bielkam ručne primiešame žĺtky.
  • Madľovú múku si zmiešame so sódou bikarbónou a ručne primiešame do zvyšnej zmesi.
  • Na plech s papierom na pečenie rozotrieme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C, 15 min.
  • Po vybratí z rúry cesto zrolujeme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť.

Po vychladnutí môžeme roládu naplniť.

  • Mascarpone so smotanou na šľahanie zmiešame a vyšľaháme dotuha.
  • Čokoládu roztopíme nad parou.
  • Keď čokoláda vychladne, zmiešame spolu a natrieme na roládu.
  • Na krém poukladáme čerstvé maliny.
  • Roládu stočíme a môžeme poliať čokoládou.

Dobrú chuť priatelia 🙂

S láskou

Tea

…………….

Tento recept nájdete aj v Škole hrou pre dospelákov – online projekte mojej maminy, kde učí dospelákov veci, ktoré nás v škole nenaučili.

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *