Ryža v kokosovom mlieku

Ryžu v mlieku pozná snáď každý z detstva. Tá chuť je nezabudnuteľná. Ryža varená v kokosovom mlieku je trošku zdravšia varianta, aj pre tých, ktorý nemôžu laktózu.

Chuť kokosu je úžasná. Ja som sa stala závisláčkou na kokose, kokosovej vode a všetkom kokosovom po pobyte na Bali. Tam sme buď pili celé dni kokosovú vodu z čerstvého kokosu alebo pivo 🙂

Tento dezert je rýchly a výborný. Môžete si ho urobiť kedykoľvek, kľudne aj pri nedeľnom obede, alebo ak vám zvýši ryža 🙂

Budú ho milovať aj vaše deti, náš Filipko sa oblízal až za ušami.

Ingrediencie na 4 porcie:

  • 180g ryže
  • 1 plechovka (425ml) kokosového mlieka
  • 1 vanilínový cukor
  • 1/2 čl citrónovej kôry (môžete vynechať)

Postup:

  1. Do hrnca si dáme variť vodu, kým nezačne vrieť.
  2. Ryžu si prepláchneme a vysypeme do zovretej vody.
  3. Varíme 15-20 min., do mierneho zmäknutia.
  4. Ryžu scedíme a vrátime do hrnca.
  5. Ku ryži vlejeme kokosové mlieko a za stáleho miešania varíme ešte asi 10 min., kým nám nevznikne kaša.
  6. Nakoniec dosladíme vanilínovým cukrom a pridáme citrónovú kôru.
  7. Môžeme dozdobiť čerstvým ovocím a skvelý dezert je na svete 🙂

 

Vychutnajte si ho… Dobrú chuť 🙂

 

S láskou

Tea

…………….

Tento recept nájdete aj v Škole hrou pre dospelákov – online projekte mojej maminy, kde učí dospelákov veci, ktoré nás v škole nenaučili.

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *