Svieži mangový cheesecake

Tento svieži koláčik vznikol, keď nám mala prísť návšteva, vonku bolo horúce a chcela som upiecť niečo svieže pre všetky vekové kategórie 🙂

Cheesecake je rýchly a má lahodnú chuť, dá sa pripraviť na 1000 spôsobov, ja som sa rozhodla pre tvarohový.

Keď sme boli na Bali, chodili sme si každý deň kupovať čerstvé ovocie na trh a práve mango a dragon fruit patrili medzi najobľúbenejšie.

Doma tiež mango milujeme. Nie len pre jeho chuť, vôňu, ale aj sviežosť.

Mango u nás síce dostať celoročne, ale nie vždy je správne dozreté a sladké, ale teraz v lete je väčšia pravdepodobnosť, že také bude a na také som aj narazila 🙂

Má skvelé účinky:

  • obsahuje veľa vitamínov a minerálov
  • zlepšuje trávenie
  • detoxikuje organizmus
  • znižuje vysoký krvný tlak
  • má protizápalové účinky

Tak poďme na to 🙂

Ingrediencie:

Koprus:

  • 200g maslové sušienky
  • 100g masla

Náplň:

  • 750g jemného tvarohu
  • 150g kyslej smotany
  • 1 limetka
  • 70g cukru
  • 3 vajíčka
  • vanilka (nemusí byť)

Mangová poleva:

  • 1 mango
  • 1 PL Zlatého klasu
  • 1 čl cukru (nemusí byť, záleží od dozretosti manga)

Postup:

  1. Spodok tortovej formy (26cm) si vystelieme papierom na pečenie.
  2. Keksy rozdrvíme, maslo rozpustíme v mikrovlnke a zmiešame spolu.
  3. Keksovú zmes natlačíme na spodok formy, aj po bokoch, asi 2 cm. Poriadne utlačíme buď rukou alebo lyžicou.
  4. Rúru vyhrejeme na 160°C, funkcia ventilátor a pečieme 10 minút.
  5. Medzitým si urobíme náplň. Tvaroh, kyslú smotanu, cukor a šťavu z limetky vymiešame, najlepšie ručne.
  6. Postupne do zmesy pridáme vajíčka a nakoniec vanilku.
  7. Všetko spolu premiešame ručne, kým nevznikne krémová konzistencia.
  8. Korpus vyberieme z rúry a krémovú náplň nalejeme naň.
  9. Teplotu znížime na 140°C, na spodok rúry pridáme nádobu s vodou a pečieme cca 1 hodinu.
  10. Po upečení necháme cheesecake ešte v rúre.
  11. Na mangovú polevu si očistíme mango a rozmixujeme ho tyčovým mixérom, pridáme zlatý klas a cukor a varíme na miernom ohni do zhustnutia.
  12. Keď je mangová poleva uvarená a mierne vychladnutá vylejeme ju na hotový cheesecake.
  13. Celý cheesecake necháme vychladnúť a vložíme do chladničky, najlepšie na celú noc, ak to nedočkavci nevydržia, tak aspoň na 2 hodky, kým trošku stuhne a schladne 🙂

…aaaa môže sa mlsať…

Dobrú chuť

S láskou

Tea

…………….

Tento recept nájdete aj v Škole hrou pre dospelákov – online projekte mojej maminy, kde učí dospelákov veci, ktoré nás v škole nenaučili.

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *