Tvarohovo – jahodové poháriky s kakaovou hlinou

Na prvý pohľad to možno vyzerá zložito, ale je to rýchlovka 🙂

Úspech máte zaručený.

Boli sme všetci doma a nič napečené, tak som sa pribrala, že idem niečo vymyslieť a vzniklo toto.

Vyzeralo, že to budeme jesť ešte týždeň, urobila som to takmer z dvojitej dávky a jahodovej peny sme mali ako keď Máša varila kašu.

Všetkým tak zachutilo, že na druhý deň som si uchmatla predposledný pohár na skúšku, inak by som ani nevedela, aká je to mňamka.

Tvarohový krém:

  • 1/2 vaničky hrudkového tvarohu
  • 1 vanička jemného tvarohu
  • 1 vanilínový cukor
  • 100 ml smotany na šľahanie 33%

Jahodová pena:

  • 350g jahôd
  • 2 bielka
  • 90 g práškového cukru

Kakaová hlina:

  • 100g pomletých mandlí (môžu byť aj iné orechy)
  • 100g kr. cukru
  • 75g polohrubej múky
  • 40g kakaa
  • 60g masla

Postup:

Najprv si pripravíme kakaovú hlinu, aby nám vychladla.

  • Rúru si predherejeme na 160°C, na väčší plech dáme papier na pečenie.
  • Všetky suché ingrediencie zmiešame v miske, nakoniec pridáme rozpustené maslo a premiešame.   (ak premiešate rukami, možete urobiť zopár väčších hrudiek, ako v naozajstnej hline)
  • Vysypeme na plech (v nižšej vrstve) a pečieme cca 15 min.
  • Po vybratí z rúry necháme vychladnúť.

Tvarohový krém:

  • Všetko spolu dáme do misky a dotuha vyšľaháme.

Jahodová pena:

  • Umyté a očistené jahody si nakrájame do misky a tyčovým mixérom rozmixujeme.
  • Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou.
  • Do tuhého snehu zašľaháme rozmixované jahody. Chvílu spolu vyšľaháme.
  • Hotovú penu môžeme dať vychladiť, ak s ňou nejdeme hneď pracovať.

Všetko máme hotové, môžeme vrstviť.

Na spodok pohárika si dáme tvarohový krém, naň jahodovú penu a nakoniec kakaovú hlinu.

Hlinu môžeme dozdobiť zeleným lístkom alebo kvietkom. Vyzerá ako naozajská však? 🙂

 

Dobrú chuť

S láskou

Tea

…………….

Tento recept nájdete aj v Škole hrou pre dospelákov – online projekte mojej maminy, kde učí dospelákov veci, ktoré nás v škole nenaučili.

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *