Jednoduché Tiramisu

Tiramisu je klasický taliansky dezert.  Je jednoduchý a rýchly, dokáže ho pripraviť naozaj ktokoľvek.

To pravé talianske Tiramisu sa väčšinou vyrába z vajec a Amaretta. My si urobíme domáckejšiu a lacnejšiu verziu.

Budeme potrebovať:

  • forma na biskupský chlebík (môže byť aj iná)
  • potravinovú fóliu

Ingrediencie:

  • 500g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 vanilínové cukre
  • dlhé piškóty
  • 1 šálka kávy (najlepšie espressa)
  • 0,08 dl rumu
  • kakao na posypanie (nie sladké)
  • vanilková esencia (môže a nemusí byť)

Príprava:

  1. Formu na biskupský chlebík opláchneme zvnútra vodou a vystelieme potravinovou fóliou, tak aby fólia pretŕčala von.
  2. Mascarpone dáme do misky, prešľaháme ho a pridáme do neho smotanu na šľahanie, ktorú vyšľaháme spolu s mascarpone.
  3. Do mascarpone so šľahačkou pridáme vanilínové cukre, vanilkovú esenciu a opäť prešľaháme.
  4. Urobíme si espresso. Do espressa pridáme rum.
  5. A začneme vrstviť. Na spodok formy dáme ako prvý krém. Na krém poukladáme piškóty. Lyžičkou každú piškótu polejeme kávovo-rumovou zmesou. Na piškóty opäť dáme krém. Ešte raz piškóty, ktoré polejeme a ukončíme to vrstvou krému.
  6. Vrch zakryjeme zvyšnou fóliou a Tiramisu dáme stuhnúť do chladničky. Najlepšie na noc.
  7. Stuhnuté tiramisu vyberieme z chladničky a opatrne preklopíme na tácku. Z vyklopeného tiramisu dáme dole fóliu a vrch posypeme kakaom.

Tadááá môžete vychutnávať a cítiť sa ako v Taliansku 🙂

Milovníci kávy si k tomuto dezertu ešte uvaria šálku skvelej kávy 🙂

Dobrú chuť

S láskou

Tea

…………….

Tento recept nájdete aj v Škole hrou pre dospelákov – online projekte mojej maminy, kde učí dospelákov veci, ktoré nás v škole nenaučili.

 

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *