Marhuľovo – tvarohová galetka

Sezóna marhúľ je v plnom prúde, my sme ich mali doma neúrekom a nestíhali ich spotrebovať,

 voľba bola jasná, upečieme nejaký koláčik.

Koláč, ktorý nemá v sebe takmer žiadny cukor, je svieži, rýchly a výbornýýýý.

Galetka:

  • 300g špaldovej hladkej múky
  • 1 čl soli
  • 175g masla
  • 3 pl vody
  • vajíčko na potretie

Náplň galetky:

  • 200g hladkého tvarohu
  • 200g hrudkového tvarohu
  • 1 vanilínový cukor
  • cca 400g čerstvých marhúľ

Postup:

  1. Múku, soľ, maslo a vodu zmiešame v miske. Vytvoríme z neho guľu. (Ak je hmota moc mäkká, vložíme na pol hodinu do chladničky)
  2. Z cesta si rozvaľkáme kruh, ktorý položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Marhule si nakrájame na štvrťky.
  4. Obidva tvarohy si vymiešame s vanilínovým cukrom a vylejeme na stred galetky.
  5. Na tvaroh poukladáme marhule a okraje galetky zahneme.
  6. Vrch galetky môžete posypať mandľovými lupienkami.
  7. Okraje galetky potrieme vajíčkom a šup do rúry. Pečieme pri 180 °C, cca 35 minút. (Kým nieje galetka sfarbená do zlatista)
  8. Po vychladnutí môžeme posypať práškovým cukrom.

Verím, že sa vám tento koláčik zapáči, upečiete si ho a potom sa u vás doma po ňom len zapráši 🙂

Dobrú chuť priatelia

S láskou

Tea

…………….

Tento recept nájdete aj v Škole hrou pre dospelákov – online projekte mojej maminy, kde učí dospelákov veci, ktoré nás v škole nenaučili.

 

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *